Op 1 juli staat de nieuwe, milde hybride Suzuki Vitara in de showrooms. Al vanaf 24.499 euro krijg je de Vitara Smart Hybrid Comfort mee. Er zijn ook twee rijkere uitrustingsniveaus.

Suzuki maakt de prijzen bekend van de Vitara Smart Hybrid, de SUV die voorzien is van een milde hybride aandrijflijn in de vorm van een 48V-systeem met geïntegreerde startmotor. Deze nieuwe motorisering - gebaseerd op de 1.4 Boosterjet-turbobenzinemotor - is verkrijgbaar vanaf 1 juli aanstaande. 

Nieuw voor de 1.4 is het instapniveau Comfort, verkrijgbaar vanaf 24.499 euro. Voor dit bedrag bschik je al over een mooie uitrusting, met onder meer led-koplampen en -achterlichten, adaptieve cruise control, Suzuki Safety System (rijstrookassistent, verkeersbordherkenning en dergelijke), airconditioning, audio met Bluetooth handsfree bellen, licht- en regensensor, enzovoort.

Op de Vitara Smart Hybrid Select (vanaf 25.999 euro) zitten ook lichtmetalen wielen, achteruitrijcamera, stoelverwarming voorin, Suzuki MultiMedia Systeem (display, DAB+, Apple CarPlay/Android Auto) en privacy glass achter. Met de motor van minimaal 1,4 liter is tevens het Safety System Pro standaard, hetgeen voorziet in extra veiliheidssystemen. Tot slot kun je de Smart Hybrid met AllGrip-vierwielaandrijving (vanaf 28.999 euro) bestellen. 

AllGrip is er ook (vanaf 31.499 euro) voor de topuitvoering. Dit uitrustingsniveau Style (voorwielaangedreven vanaf 28.499 euro) is extra voorzien van bijvoorbeeld kunstlederen/synthetische suède stoelbekleding, keyless start, plus parkeersensoren voor en achter. Optioneel kun je voor de Vitara Smart Hybrid Style een panoramisch schuifdak à 750 euro bijbestellen.