Vanaf nu kun je de Suzuki S-Cross Smart Hybrid bestellen. De prijzen beginnen bij 24.999 euro. De auto arriveert op 1 juli in de Suzuki-showrooms.

Suzuki start de verkoop van de milde hybride uitvoering van de S-Cross, die op 1 juli aanstaande bij de dealers zal staan. De aandrijflijn van deze 'Smart Hybrid' bestaat uit de 1,4 liter Boosterjet-turbobenzinemotor van 129 pk, ondersteund door een 14 pk sterke geïntegreerde startmotor. Die krijgt stroom uit een 48V lithium-ion accu.

Drie uitrustingsniveaus

Tot nu kon je de 1.4-motoriseringen alleen bestellen met de uitrustingsniveaus Select en Style. Speciaal voor het Smart Hybrid-assortiment voert het merk een instapniveau toe: Comfort, verkrijgbaar vanaf 24.999 euro. De mild hybride S-Cross is dan voorzien van led-koplampen en -achterlichten, een lichtsensor, regensensor, adaptieve cruise control, audio met Bluetooth handsfree bellen enzovoort. 

De uitrusting van de Select (vanaf 26.499 euro) is uitgebreider. Onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, privacy glass achteraan, stoelverwarming voorin en het Suzuki MultiMedia Systeem - inclusief DAB+, Apple CarPlay en Android Auto - zijn standaard. De topuitvoering Style (vanaf 28.999 euro) heeft verder navigatie, lederen bekleding en parkeersensoren voor en achter.

Optioneel kun je voor de Style een panoramisch schuifdak bestellen. Wil je vierwielaangedreven rijden, dan is de S-Cross Smart Hybrid met AllGrip leverbaar op de uitrustingsniveaus Select (vanaf 29.499 euro) en Style (vanaf 31.999 euro).