Peugeot 208

In een lege zaal is de uitslag van de Auto van het Jaar 2020 bekend gemaakt. De Peugeot 208 gaat er met de prijs vandoor.

De Peugeot 208 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2020. In een lege zaal in het beurscomplex waar morgen de jaarlijkse autosalon van Genève start zou gaan, is de winnaar van de jaarlijkse verkiezing bekend gemaakt. Door maatregelen van de Zwitserse overheid om de verspreiding van het coronovirus tegen te gaan, zijn de autoshow en alle nevenactiviteiten afgelast. Het feestje bij Peugeot zal er niet minder om zijn.

Hoewel de zeven finalisten behoorlijk aan elkaar zijn gewaagd blijken te zijn, wint de 208  met een ruime voorsprong. De juryleden geven de compacte Peugeot, die zowel met brandstofmotoren als in een volledig elektrische versie wordt geleverd, 281 punten.

De 208 wint daarmee niet alleen van zijn directe concurrent Renault Clio, maar ook van auto’s als de Tesla Model 3, Ford Puma en Porsche Taycan. De 208 volgt de Jaguar i-Pace op, die vorig jaar nipt de overwinning behaalde.

De Auto van het Jaar-verkiezing is de belangrijkste Europese autoprijs en wordt georganiseerd door zeven tijdschriften uit verschillende landen. De zestig juryleden komen uit heel Europa.