Mercedes-Benz heeft de E-Klasse verder verbeterd. Het model is slimmer, schoner en heeft een licht gewijzigd uiterlijk.

De Mercedes-Benz E-Klasse is klaar voor een nieuwe ronde. Het model is voorzien van vernieuwde koplampen met de nieuwste led-techniek, een gewijzigde grille en voorbumper en nieuwe achterlichten. Nieuwe afwerkingen en de nieuwste versie van Mercedes’ MBUX infomediasysteem zijn de belangrijkste wijzigingen in het interieur. Standaard is de E-Klasse met twee 10,25 inch beeldschermen uitgerust, optioneel levert het merk zelfs 12,3 inch grote exemplaren.

Op het gebied van rij-assistentie krijgt de E-Klasse de beschikking over de nieuwste snufjes. Het model kan nu op basis van real-time verkeersinformatie pro-actief de snelheid aanpassen. Nieuw is de parkeerfunctie, waarmee de E-Klasse op een (geschikt) parkeerterrein zelfstandig naar een vak toe kan rijden en inparkeren. En als de auto daar eenmaal staat is hij beter beschermd door het nieuwe Urban Guard anti-diefstalsysteem.

Nieuwe motoren

Mercedes-Benz vervangt zowel de vier- als de zescilinder benzinemotor door een exemplaar van de nieuwste generatie. De nieuwe 2.0 benzinemotor is uitgerust met 48 volt mild-hybrid techniek en heeft een vermogen van 271 pk. Informatie over de nieuwe zes-in-lijn-motor maakt Mercedes-Benz later bekend. Wel duidelijk is dat de plug-in hybrideversies leverbaar blijven, inclusief de '300 de' met dieselmotor als basis.

De vernieuwde E-Klasse komt in de zomer naar Nederland, eerst als Limousine en Estate en kort daarna ook als Coupé en Cabriolet. De prijzen zijn nog niet bekend.