McLaren komt met een nieuwe Longtail-uitvoering van de Super Series. De 765LT is lichter, sneller en exclusiever dan de 720S waarop hij gebaseerd is.

McLaren presenteert de 765LT, een nieuwe ‘Longtail’-sportwagen. Naast het kenmerkende achterste gedeelte, dat is uitgerekt ten opzichte van de 720S, is de 675LT lichter en krachtiger dan de auto waarop hij is gebaseerd. Het vermogen is, zoals de naam al zegt, 765 pk en het koppel 800 Nm. De prestaties zijn indrukwekkend, van 0 naar 100 km/u accelereert de nieuwe McLaren in 2,8 seconden en vanuit stilstand naar 200 km/u kan al in 7,2 seconden achter de rug zijn.

De 765LT is 80 kilogram lichter dan de 720S. Dunnere ruiten, nóg meer onderdelen van koolstofvezel en een titanium uitlaat dragen bij aan de gewichtsbesparing. McLaren heeft de airconditioning en het audiosysteem verwijderd, maar plaatst deze zonder meerprijs weer terug. Voor de LT-uitvoering heeft McLaren verder de vering en demping opnieuw afgesteld, de spoorbreedte vergroot en aerodynamische onderdelen gewijzigd en toegevoegd.

McLaren bouwt, heel toepasselijk, 765 exemplaren van de LT675. Het model is ook in Nederland te bestellen.