Morgan presenteert de geheel nieuwe Plus Four. Dat zie je aan de buitenkant nauwelijks, maar onderhuids is niets meer hetzelfde.

Het kleine Britse sportwagenmerk Morgan heeft de nieuwe Plus Four onthuld. Volgens Morgan is slechts 3 procent van de onderdelen gelijk aan het vorige model, maar aan de buitenkant zijn er weinig vernieuwingen te zien. Het klassieke ontwerp kenmerkt de modellen van Morgan, het merk zag weinig reden om dat te veranderen.

De motor is helemaal nieuw en net als de zescilinder uit de Plus Six afkomstig van BMW. In de Plus Four gaat het om een viercilinder 2.0 TwinPower benzinemotor, met 255 pk vermogen en 400 Nm koppel. In combinatie met een achttraps automaat sprint de Plus Four in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Morgan levert de auto ook met een handbak, waardoor de acceleratietijd iets wordt verlengd. De topsnelheid van de slechts 1007 kilo wegende roadster is 239 km/u.

De Plus Four maakt gebruik van hetzelfde aluminium platform als de nieuwe Plus Six, die een jaar geleden werd voorgesteld. De Plus Four is vanaf nu te bestellen in Nederland, vanaf 99.950 euro. Die prijs geldt zowel voor de hangeschakelde versie als de automaat. De leveringen beginnen in mei.

Update 5 maart: Nederlandse verkoopinformatie toegevoegd.