In navolging van de Mercedes-Benz A en B-Klasse gaan ook de CLA en GLA aan de stekker. De CLA 250 e en GLA 250 e komen binnenkort naar Nederland.

Mercedes-Benz brengt ook van de CLA Coupé, CLA Shooting Brake en GLA een stekkerhybride uit. De 250 e-modellen zijn voorzien van een 1.3 benzinemotor en een 75 kW sterke elektromotor. Het gecombineerde vermogen is 218 pk, het maximale koppel 450 Nm. Mercedes-Benz geeft een brandstofverbruik op van 1 op 55,5 tot 66,6, afhankelijk van het gekozen model en de uitvoering.

De CLA kan maximaal 69 kilometer volledig elektrisch rijden, de GLA 61 kilometer. Het 13,6 kWh accupakket is in de bodem van de auto verwerkt. Mercedes-Benz heeft diverse aanpassingen gedaan aan de uitlaat en brandstoftank, waardoor de accu’s zo slim mogelijk geplaatst kunnen worden en dus minder bagageruimte innemen. Via een normaal, 7,4 kW laadpunt duurt het opladen van de batterijen 1 uur en 45 minuten. Met een 24 kW-lader kunnen de accu’s in 25 minuten voor 80 procent worden opgeladen.

De bestuurder kan met het instellen van rijprogramma’s en de mate waarin de accu’s worden opgeladen bij het uitrollen de rij-karakteristiek van de stekkerhybride naar eigen smaak aanpassen. De CLA en GLA 250 e zijn ook geschikt om een aanhanger mee te trekken, tot 1.600 kilo.

De prijzen van de nieuwe plug-in hybrides zijn nog niet bekend.