Volkswagen heeft een bijna-productierijpe versie van de ID.4 onthuld. De elektrische SUV wordt later dit jaar in zijn definitieve vorm gepresenteerd.

Volkswagen lanceert dit jaar zijn tweede model in de elektrisch aangedreven ID.-lijn, de ID.4. Deze maakt gebruik van dezelfde techniek als de ID.3, maar is een maatje groter en staat iets hoger op zijn wielen. Volkswagen noemt het een SUV, iets dat op de nieuwste beelden te zien is. Het ontwerp van de ID.4 komt voort uit de ID. Crozz, waarvan twee versies zijn gepresenteerd.

Bijzonder is dat de ID.4 achterwielaandrijving heeft. Later komen er ook uitvoeringen met vierwielaandrijving en meerdere elektromotoren. Het rijbereik van de accuversie met de grootste capaciteit is 500 kilometer, maar er verschijnen ook versies met minder bereik en dus een lagere prijs. De ID.4 staat net als de ID.3 op het nieuwe MEB-platform, dat Volkswagen speciaal voor elektrische auto’s heeft ontwikkeld.

De productieversie van de ID.4 wordt waarschijnlijk na de zomer onthuld, de verkoopstart zal dan in de eerste helft van 2021 plaatsvinden.