Toyota GR Yaris

Het is ‘wie het eerst komst, wie het eerst maalt’ bij het bestellen van de Toyota Yaris GR. Het aantal productieplaatsen van de snelle uitvoering is beperkt.

De nieuwe Toyota GR Yaris is vanaf nu te reseveren. En je moet snel zijn als je er een wilt kopen, want Toyota bouwt slechts 25.000 exemplaren van de snelle Yaris. Daarvan komt ‘een beperkt aantal’ naar Nederland. De definitieve prijs wordt in het najaar bekend gemaakt, maar Toyota geeft wel alvast een indicatie op van 60.000 euro.

De uitrusting van de top-Yaris is zeer compleet, met onder meer smart entry, een head-up display, een JBL audiosysteem en actieve geluidsonderdrukking. Sportieve elementen als 18 inch gesmede lichtgewicht wielen, een sportuitlaatsysteem, rode remklauwen, GR-sportstoelen met alcantarabekleding, een sportstuur en een koolstofvezel dak zijn eveneens aanwezig.

De GR Yaris heeft een driecilinder 1.6 turbomotor met een vermogen van 261 pk en een koppel van 360 Nm. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 5,2 seconden, de topsnelheid is 230 km/u. Het model is standaard uitgerust met GR Four vierwielaandrijving.