Maserati geeft de eerste beelden vrij van gecamoufleerde prototypes van de MC20. De nieuwe sportcoupé wordt in mei aan de wereld voorgesteld en is de eerste van een nieuwe generatie Maserati’s.

Maserati is gestart met de laatste testfase van de MC20. Het merk stuurt vanaf nu prototypes met het definitieve ontwerp de straat op. De foto’s die Maserati daarvan vrijgeeft verklappen nog niet veel, maar bevestigen wel dat de MC20 een echte sportcoupé met middenmotor is.

Die motor is zeer waarschijnlijk een nieuwe, door Maserati ontwikkelde zesclinder. Het merk kondigde vorig jaar aan bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe motorenfamilie, die uiteindelijk in alle modellen toegepast gaat worden. In de meeste gevallen in combinatie met hybridetechniek. Maserati heeft eerder al aangekondigd dat er van de MC20 ook een volledig elektrische versie komt.

De MC20 zal gebouwd gaan worden in het Italiaanse Modena, waar ook het hoofdkantoor van het merk staat. Het is straks de enige Maserati die op deze historische grond wordt geproduceerd. De fabriek, waar tot voor kort de GranTurismo en GranCabrio van de band liepen, wordt op dit moment klaargemaakt voor de productie van de nieuwe sportwagen. Overigens zal de nieuwe generatie GranTurismo, die volgend jaar verschijnt, in Turijn worden gemaakt.