Mercedes-Benz heeft de Vito bijgepunt. Het grootste nieuws is de introductie van de eVito Tourer, met een krachtige elektromotor en een groot rijbereik.

Mercedes-Benz heeft diverse nieuwtjes voor de Vito. Nieuw is de eVito Tourer, de elektrische uitvoering van de personenversie. De elektromotor levert 66 kW meer vermogen dan die van de eVito bestelwagen, waarmee het totaal op 150 kW (203 pk) komt. De accucapaciteit van de Tourer is daarnaast ruim twee keer zo groot, de 90 kWh batterij is goed voor een rijbereik van 421 kilometer. Met een snellader kan het accupakket in 45 minuten voor 80 procent worden opgeladen. De eVito Tourer is leverbaar in twee lengtevarianten en de binnenruimte is net zo groot als die van de dieselversies.

Nieuwe diesels

Niet alleen voor de elektrische versie is er nieuws, ook de dieselversies zijn vernieuwd. Bijna alle uitvoeringen, op de voorwielaangedreven basisversie na, worden voorzien van de nieuwe 2.0 dieselmotor in de vermogensversies 136, 163 en 190 pk. Voor de  personenwagenversie Vito Tourer, die al verkrijgbaar was met de nieuwe motor, wordt er een extra variant met 239 pk aan het aanbod toegevoegd. De motor kan ook gekoppeld worden aan een nieuwe negentraps automaat.

Alle versies worden voorzien van een vernieuwde grille en zijn leverbaar in nieuwe kleuren, met nieuwe lichtmetalen wielen en nieuwe stoelbekleding. De optielijst is uitgebreid met onder meer een digitale binnenspiegel, een nieuw infomediasysteem met 7 inch aanraakscherm en diverse actieve rijhulpsystemen.

De prijzen van het 2020-model worden binnenkort bekend gemaakt.