Volkswagen Amarok

Volkswagen heeft bij de presentatie van zijn jaarcijfers een schets van de nieuwe Amarok laten zien. Het ontwerp van de behoorlijk ruig ogende auto is zo goed als klaar.

Volkswagen werkt aan een volledig nieuwe Amarok. De pick-up krijgt binnen enkele jaren een opvolger en de eerste schets, die Volkswagen bij de presentatie van zijn jaarcijfers heeft getoond, laat zien dat het ontwerp al zo goed als klaar is. Hoewel de auto op de tekening behoorlijk ruig oogt, is het basisontwerp al goed te zien. De grille, koplampen, de lijnen aan de zijkant: we gaan ze allemaal terugzien, alleen in iets mildere vorm.

De nieuwe Amarok wordt in samenwerking met Ford ontwikkeld. Het is onderdeel van een bredere samenwerking op het gebied van bedrijfswagens. De Amarok is de eerste vrucht van die samenwerking. Ford zal op dezelfde basis de opvolger van de Ranger gaan bouwen.

Wanneer de nieuwe Amarok precies op de markt komt is nog niet bekend. Waarschijnlijk duurt het nog eind volgend jaar of begin 2022 voordat de auto in Nederland te koop is.