Polestar 2

Het nieuwe merk Polestar start met de verkoop van de Polestar 2. De volledig elektrische ‘fastback’ is vanaf nu te bestellen.

De Polestar 2 was al te reserveren maar vanaf nu kun je de auto daadwerkelijk bestellen. Mensen die een order plaatsen vanuit een voorinschrijving krijgen hun auto vanaf juli geleverd. Voor iedereen die niet gereserveerd heeft opent het merk ook de orderboeken, maar die bestellingen worden iets later verwerkt. Polestar belooft dat als je nu bestelt, je nog dit jaar kunt rijden.

Vooralsnog biedt het merk een rijk uitgeruste uitvoering aan, die 59.800 euro kost. Deze is voorzien van twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 300 kW (408 pk). Het 78 kWh accupakket is goed voor rijbereik van 470 kilometer. De auto is standaard uitgerust met onder meer led-koplampen, een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel, een uitgebreid infotainment- en navigatiesysteem met 11,1 inch aanraakscherm, een Harman Kardon audiosysteem, verwarmde zitplaatsen, cruise control met afstandsradar, een panoramadak en diverse slimme rijhulpsystemen.

Polestar is een nieuw merk dat voorheen bekend was als huistuner van Volvo. Net als het Zweedse merk is Polestar onderdeel van de Chinese autofabrikant Geely. Het eerste model is de Polestar 1, een hybride coupé op basis van de Volvo S90. De Polestar 2 is volledig elektrisch aangedreven, net als alle toekomstige modellen van het merk.