Mazda voert diverse kleine wijzigingen door aan de CX-5. De standaarduitrusting is uitgebreid, er komt een nieuwe uitvoering Style Selected en de CO2-uitstoot is verlaagd.

In de eerste week van april zet Mazda de CX-5 modeljaar 2020 in de showrooms. Eén van de verbeteringen betreft de standaarduitrusting, die is uitgebreid met led-interieurverlichting, 19 inch lichtmetalen wielen en een 8 inch informatiescherm. Een vernieuwde autosleutel en verbeterde interieurisolatie zijn ook voor alle uitvoeringen.

Mazda heeft de CO2-uitstoot van de Skyactiv-G 165 benzinemotor weten te verlagen, door de toevoeging van cilinderuitschakeling. Bij lage belasting worden twee van de vier cilinders uitgeschakeld, waardoor de motor minder brandstof verbruikt en tot 12 procent minder CO2 uitstoot. De andere motoren die Mazda levert in de CX-5, de 194 pk sterke sterke benzinemotor en de diesels met 150 en 184 pk, blijven ongewijzgd leverbaar.

Mazda presenteert verder een nieuwe uitvoering, Style Selected. Die is gebaseerd op de CX-5 Comfort en heeft als belangrijkste extra’s een 360 graden-camera, een head-up display, verkeersbordenherkenning, leren bekleding, een Bose-audiosysteem en een navigatiesysteem. De Style Selected is er vanaf 39.390 euro. De vanafprijs van de CX-5 modeljaar 2020 bedraagt 36.390 euro.