De Toyota Highlander zal vanaf volgend jaar ook in Nederland verkrijgbaar zijn. De 7-persoons-SUV is bij uitstek geschikt als trekauto voor caravan of aanhanger.

De Toyota Highlander bestaat al sinds 2000. Waren de eerdere modellen voorbehouden aan landen als Japan, de Verenigde Staten, Australië en China, begin 2021 brengt Toyota de nieuwe generatie ook bij ons op de markt. Wat voor auto is het?

De Highlander is een grote SUV van 4,95 meter lang en 1,93 meter breed. De wagen is daarmee vergelijkbaar met grote SUV's als de Jeep Grand Cherokee en de Ford Edge. Op drie zitrijen passen zeven inzittenden. Klap je de derde rij neer, dan kun je 658 liter bagage kwijt. Met ook de tweede zitrij naar beneden is dat een riante 1.909 liter. Die tweede zitrij is trouwens ook te verschuiven over een afstand van 180 mm, om een makkelijke in- en uitstap én prima beenruimte op de tweede rij te realiseren.

Toyota Highlander

In ons land zal de Toyota Highlander alleen verkrijgbaar worden als 'hybride zonder stekker'. Een efficiënte 2,5 liter Atkinson-benzinemotor krijgt daarbij hulp van elektromotoren op de voor- en achteras. Daarmee is standaard intelligente All-Wheel Drive beschikbaar. Als je dan ook nog hoort dat de Highlander een maximaal trekgewicht van 2.000 kg aankan, weet je dat je met de nieuwe SUV over een prima caravantrekker beschikt. Het systeemvermogen ligt op 244 pk. 

De standaarduitrusting van de Nederlandse Highlander zal bestaan uit onder meer lederen bekleding, een JBL-audiosysteem met elf speakers, een draadloze oplader voor smartphones en Apple CarPlay en Android Auto smartphone-connectiviteit. Daarnaast verschijnt de Premium-uitvoering, die zich onderscheidt door onder meer een 12,3 inch groot multimediasysteem, Head-Up Display, digitale achteruitkijkspiegel en stoelventilatie. Ook het bekende Toyota Safety Sense-veiligheidssystem zal op de Highlander zitten.