Porsche presenteert de 911 Targa 4 en 4S. De open auto is nog deze zomer te rijden. Hier lees je wat 'ie kan, waarmee de sportauto standaard komt en hoeveel hij kost.

Na de coupé en Cabrio verschijnt de derde variant van de achtste generatie Porsche 911: de Targa. De semi-open auto wordt zoals altijd gekenmerkt door de - tegenwoordig volledig automatisch te bedienen - daksectie boven de voorstoelen, de brede rolbeugel en de rondom doorlopende achterruit. Openen en sluiten van het dak neemt 19 seconden in beslag. 

De carrosserievariant arriveert in augustus bij de Porsche-dealers. De vanafprijs van de Targa 4, voorzien van 8-traps PDK-transmissie, ligt op 168.200 euro. Ook de 4S kan worden besteld met deze automaat voorzien van dubbele koppeling, vanaf 186.000 euro. De twee zijn standaard uitgevoerd met intelligente Porsche Traction Management (PTM) vierwielaandrijving. Optioneel kun je de Targa 4S bestellen met een handmatige zevenbak, die standaard komt met het Sport Chrono-pakket (vanaf 182.700 euro).

Net als de andere Porsche 911-modellen drijft de drieliter biturbo boxermotor met zes cilinders de Targa aan. Die levert maximaal 385 pk vermogen en 450 Nm koppel. De snelle 4S met Sport Chrono-pack heeft slechts 3,6 seconden nodig voor de 0-100 km/u sprint. Voor het eerst is de 911 Targa ook te bestellen met Porsche InnoDrive inclusief adaptieve cruise control. Daarvan is de bodemspeling nu programmeerbaar. Met de doorontwikkelde aandrijving op de vooras heb je in de nieuwe Targa-modellen meer grip onder verschillende omstandigheden. 

Uiterlijk en innerlijk sluiten aan bij het design van de coupé en Cabriolet. Zoals altijd kun je de sportieve auto individualiseren met de nodige Porsche Tequipment-opties of features van Porsche Exclusive Manufaktur. Deze collecties worden, tegelijk met het Targa-debuut, opnieuw uitgebreid. Als je snel bestelt kun je nog deze zomer de open 911 rijden.