BMW heeft de 5 Serie sedan en Touring uitgebreid vernieuwd. Dus niet alleen het uiterlijk en interieur zijn aangepakt, onder de motorkap zijn de aandrijflijnen verder geëlektrificeerd.

In juli staan een vernieuwde BMW 5 Serie sedan en Touring in de showrooms. Het Beierse merk heeft het uiterlijk aangescherpt, het interieur verfijnd en de nieuwste rijhulp- en connectiviteitssystemen toevoegd. Daarnaast elektrificeerde het de aandrijflijnen. De plug-in hybride aandrijving is voortaan ook verkrijgbaar in de stationcar. Alle vier- en zescilindermotoren zijn voorzien van 48V milde hybride technologie. 

Hybrides

Het aanbod plug-in hybrides van de Touring bestaat uit 530e, met een gecombineerd systeemvermogen van 292 pk en -koppel van 420 Nm, plus de vierwielaangedreven 530e xDrive. Daarnaast is de 545e xDrive sedan nieuw. Daarin genereren de elektromotor plus zescilinder benzinekrachtbron samen tot 394 pk en tot 600 Nm trekkracht. 

De vier- en zescilindermotoren die milde hybride techniek krijgen, profiteren van een snellere reactie op het gaspedaal en van verbeterde efficiëntie. De 48V-starter/generator vind je op de benzinemodellen 520i, 530i, 540i en de dieselversies 520d, 530d en 540d. Alleen het topbenzinemodel - de 550i xDrive sedan met 4.4 V8-motor - doet het nog zonder hybride techniek.  

BMW 5 Serie Sedan 2021

M Sport Edition

Bij de marktintroductie verschijnt de speciale 5 Serie M Sport Edition. De editie, als sedan en Touring verkrijgbaar met standaard M Sportpakket, Donington Grey metallic lakafwerking en 20 inch tweekleurige wielen, wordt wereldwijd in een oplage van slechts duizend stuks gebouwd.  

Nieuwe opties, lakkleuren en meer zullen ook vanaf juli verkrijgbaar zijn bij de BMW-dealers. Enkele van bovengenoemde 5 Series worden pas op latere datum leverbaar. Prijzen worden later bekendgemaakt.