Mini geeft de Countryman een facelift. Een aangescherpt gezicht hoort daarbij, nieuwe uitrusting en opties, maar Mini heeft vooral de motoren onder handen genomen.

Mini-rijders houden van rijbeleving dus daar heeft het Britse merk zich eerst en vooral mee beziggehouden. De motoren die zuiniger en schoner zijn geworden, zijn tevens wat pittiger te rijden. De brandstof benzinemotoren - de driecilinder van de Cooper Countryman (136 pk) en de viercilinder van de Cooper S Countryman (178 pk) - wordt dankzij een tweetrapsturbo met verhoogde druk ingespoten. 

Mini geeft zowel de benzine- als dieselkrachtbronnen een nieuwe startgenerator. Ook de response van de dieseluitvoering Cooper D Countryman is geoptimaliseerd. Die is nu voorzien van uitlaatgasrecirculatie en common-rail met de tweetrapsturbo. De diesel is verkrijgbaar met 150 pk. Alle brandstofmotoren voldoen aan emissienorm Euro 6d. 

Mini Cooper SE Countryman All4 2021

Vierwielaandrijving All4 is leverbaar op de Cooper S. All4 is verder standaard op de plug-in hybride Cooper SE Countryman. Die kent een systeemvermogen van 220 paardenkrachten. In deze SUV kun je (volgens de test) tot maximaal 61 km volledig elektrisch rijden. De nieuwe eDrive-techniek heeft een lithium-ion-batterijpakket van 9,6 kWh. Standaard krijgen de All4-versies een Steptronic-automaat, de overige uitvoeringen een handgeschakelde zesbak. 

Overige aanpassingen

Bij een facelift hoort natuurlijk een aangescherpt front. De grille is opnieuw getekend, led-koplampen en -mistlampen zijn voortaan standaard, net als -achterlichten (in Union Jack-design!). Het stuurwiel in alle versies wordt nu altijd met leer bekleed. Verder is de nieuwe Mini Countryman altijd online. De optielijst biedt nieuwe lichtmetalen velgen; een vernieuwd digitaal instrumentendisplay met 5 inch kleurenscherm; exterieurafwerking in Piano Black; twee nieuwe carrosseriekleuren; en adaptieve led-koplampen met variabele lichtverdeling en automatische grootlichtfunctie. Leverdata en prijzen volgen nog.