Gisteren onthulde Volkswagen de nieuwe SUV Nivus in Brazilië. Het merk brengt 'em volgend jaar naar de Europese markt. Hier alvast de eerste kennismaking. 

Volkswagen denkt dat er naast de Tiguan, T-Cross, T-Roc en Touareg nog wel plek is voor een extra SUV in het assortiment. En dus onthulde het gisteren de Nivus. Deze cross-over is door VW Brazilië in eerste instantie ontwikkeld voor de Zuid-Amerikaanse markt. In de tweede helft van 2021 brengt het merk de Nivus echter ook op Europese markten uit. 

De Volkswagen Nivus is ietsje kleiner dan de T-Roc, met een lengte van 4,266 meter, een breedte van 1,757 en een hoogte van 1,493 meter. In het bagagecompartiment past 415 liter aan spulletjes. Om het model aantrekkelijk te maken, hebben de Brazilianen coupé-achtige en sportieve elementen verwerkt in het design. Neem bijvoorbeeld de spoiler die uitkomt op de achterklep. 

Volkswagen Nivus pre-productiemodel

De voorzijde toont het typische Volkswagen-dna. De koplamp-units lopen daarbij direct over in het bovenste deel van het radiatorrooster. Kijkend naar de zijkant valt het aflopende dak op en de mooi gekozen proporties. 

We gaan nog niet diep in op de motoriseringen en uitrusting van de Volkswagen Nivus; deze kunnen in de Europese uitvoeringen immers afwijken (de afbeeldingen bij dit artikel tonen een pre-productiemodel). Opvallend is wel dat Volkswagen gekozen heeft voor een digitaal instrumentenpaneel plus multimediascherm die beide 10 inch groot zijn, zeg maar beide het formaat van een tablet. In de Nivus zal dan ook veel informatie verwerkt worden, vanwege een uitgebreide sortering aan infotainment, rijhulp- en veiligheidssystemen.