Suzuki heeft de Smart Hybrid-aandrijflijn iets schoner gemaakt. Deze komt nu standaard in elk Ignis-model te liggen. Toch ligt de vanafprijs voortaan iets lager. Hoe zit dit?

Suzuki levert voortaan elke Ignis met de Smart Hybrid-aandrijving, een milde hybride aandrijflijn die een iets zuiniger benzineverbruik oplevert. De hybride beschikt nu over een sterker accupakket, van 10Ah. Het merk heeft de aandrijflijn bovendien efficiënter gemaakt, waardoor de CO2-uitstoot iets daalt. Dat is voordeliger voor de belastingen - en Suzuki berekent dat door in de rijklaarprijs. 

Zo kun je vanaf heden de Suzuki Ignis in Comfort-uitrustingsniveau bestellen vanaf 16.600 euro. Met de uitgebreidere Select-uitrusting beschik je in het vervolg standaard ook over het Suzuki Safety System. Dat veiligheidssysteem bestaat uit onder meer uit Dual Camera Brake Support ('de paar extra ogen op de weg'), een noodremsysteem, en Lane Departure Warning plus Vehicle Sway Warning, waarschuwingssystemen voor als je van de rijbaan afwijkt of slingerend rijdt. 

Ook leverbaar blijft de Suzuki Ignis Style. Die is, net als de Select, ook verkrijgbaar met CVT-automaat en AllGrip-vierwielaandrijving. De eerste Ignis-modellen met nieuwe prijzen worden nog deze maand in de Suzuki-showrooms verwacht.