Het nieuwe instap batterijpakket voor de Kia e-Niro maakt de elektrische SUV  betaalbaarder. Dat levert een lage bijtelling in 2021 op voor zakelijke rijders. 

Kia vult het gamma van de e-Niro aan met een compacte 39,2 kWh-accu. De actieradius van 289 km (volgens de WLTP-test) zal ook in de praktijd (zeg eens circa 220 km) voor veel autorijders voldoende zijn. Met een 3-fase lader kan het batterijpack in ruim 4 uur worden opgeladen. Het accupakket wordt gecombineerd met een elektromotor die 100 kW (ofwel 136 pk) vermogen kan produceren.

De nieuwe uitvoering maakt de elektrische Niro bereikbaarder dan ooit. Je bestelt de 39,2 kWh-variant al vanaf 35.995 euro - en tijdelijk verstrekt Kia daarop nog eens 4.000 euro EV-bonus. Kia Autolease biedt de e-Niro met private lease aan vanaf 449 euro per maand. De lage prijs is ook goed nieuws voor zakelijke leaserijders: drie uitvoeringen met de instap accu, maar ook een van de reeds te koop zijnde 64,0 kWh-varianten, vallen onder het lage bijtellingstarie dat geldt per 2021. De afleveringen beginnen half januari. 

Uitrusting

De e-Niro 39,2 kWh kan nu reeds worden besteld, in vier uitrustingsniveaus. Het basisniveau heet ComfortLine en is standaard voorzien van onder andere een digitaal instrumentenpaneel, 8 inch multimediascherm, smartphone-uitwisseling via Apple CarPlay en Android Auto, achteruitrijcamera, lichtmetalen wielen, een noodremsysteem, rijbaanassistent, adaptieve cruise controle en grootlichtassistent.

Kia e-Niro 2021

Op de DynamicLine krijg je daarnaast dakrails, een regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel en de 11 kW 3-fase on-board oplader. Een schuif/kanteldak, stoelverwarming voorin, stuurwielverwarming en parkeersensoren maken deel uit van het niveau DynamicPlusLine. Het topmodel ExecutiveLine voorziet in dodehoekdetectie, een JBL Premium Sound System, draadloze smartphone oplaadfunctie, lederen bekleding en meer luxe uitrusting.

De 64 kWh e-Niro beschikt voortaan over een trekgewicht van 300 kg met 100 kg kogeldruk; waarmee je bijvoorbeeld elektrische fietsen kunt vervoeren. Voor de nieuwe 39,2 kWh-variant is een kit beschikbaar met een fietsendragerhaak.