De Toyota Aygo is uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2020. Bijzonder is dat zoek- en aankoopcriteria van autokopers zijn gebruikt om tot de winnaar de komen. 

De laatste 5 jaar stond de Toyota Aygo steevast in de top 5 van Occasion van het Jaar. Dit jaar is de stadsauto uitgeroepen tot winnaar. Het is 'een auto waar de consument blij van wordt', aldus juryvoorzitter Remco Nieuwenbroek, tevens hoofdredacteur van het blad Automobiel Management dat de prijs jaarlijks toekent.

Bijzonder is dat de jury tegenwoordig zelf niet langer de criteria opstelt waaraan het prijswinnende model dient te voldoen. In plaats daarvan vormen de gehanteerde criteria een afspiegeling van de eisen waar consumenten online op zoeken en die doorslaggevend zijn bij de uiteindelijke aanschaf of privélease. 

Toyota Aygo

Uit de gebruikte gegevens blijkt dat de laagste aanschafprijs niet altijd het belangrijkste aankoopargument is. Criteria als imago, beleving en garantie/zekerheid blijken voor particuliere rijders belangrijker te zijn. Met z'n onderscheidende uiterlijk en volledig te personaliseren ex- en interieur springt de Toyota Aygo er dan ook uit tussen de populaire, compacte auto's. De Aygo is deze zomer nog uitgeroepen tot meest betrouwbare auto in 2019 door de Consumentenbond.