BMW geeft de iX3 een jaar na introductie al een update. Om de toegenomen sportiviteit te benadrukken komt de elektrische SUV voortaan standaard met M Sport-pakket. 

BMW geeft de SUV iX3 een sportieve update. Een jaar na introductie van de 'elektrische X3' wil het Beierse merk het prestatiegerichte karakter sterker tot uitdrukking laten komen. Om te beginnen voegt het voortaan standaard het M Sport-pakket toe, met onder meer 19 inch wielen. De consumentenadviesprijs van de vernieuwde iX3, die in september in productie gaat, komt te liggen op 69.000 euro.

BMW iX3 2022

De voor- en achterzijde van de auto sluiten nu beter aan bij de BMW's iX en i4. De iX3 deelt met deze modellen de BMW eDrive-technologie. In de achterwielaangedreven iX3 bedraagt het vermogen 210 kW / 286 pk en het koppel 400 Nm. Je accelereert van 0 tot 100 km/u in 6,8 seconden. De SUV komt volgens de WLTP-test maximaal 461 km ver op de 80 kWh-hoogvoltage accu's. 10 minuten snelladen tot 150 kW (DC) maakt weer 100 km extra rijden mogelijk. 

In het interieur komt de update naar voren in onder meer het nieuwe 12,3 inch grote en volledig digitale instrumentencluster. Ook andere bedieningsfeatures zijn opnieuw vormgegeven. Voortaan kies je uit twee uitvoeringslijnen, Inspiring en Impressive geheten. Verder is de optielijst toegenomen, je kunt onder meer sportstoelen met nieuwe, geperforeerde bekleding aanvinken.