Mazda 2 2022

De Mazda 2 voor modeljaar 2022 krijgt een update. De belangrijkste verbeteringen zijn onder de motorkap te vinden. Daar vind je vernieuwde, nog zuinigere Skyactiv-G-motoren. 

Kijk, Mazda geeft een foto vrij van de Mazda 2 voor het nieuwe modeljaar. Maar wacht eens, de verschillen zijn aan de buitenzijde niet te zien. Dus gooi open die motorkap! Daar zie je de vernieuwde Skyactiv-G-motor liggen. Het motormanagement van de 1,5 liter grote benzinemotor met vier cilinders - beschikbaar als Skyactive-G 75 en Skyactiv-G 90 - zorgt voortaan voor een betere respons op de acceleratie. Ook is er eerder en wat meer koppel beschikbaar. Een hogere compressieverhouding maakt de motor bovendien efficiënter: 1 op 20,8 (4,8 l/100 km). Ook de automatische transmissie levert een zuiniger verbruik en lagere uitstoot op. 

De meerprijs van de automatische transmissie daalt trouwens naar 3.000 euro

Verbeteringen in de cabine

De vernieuwde Mazda 2 staat deze week al in de showrooms. Mooi is dat de dealers dezelfde vanafprijzen (17.990 euro) hanteren als voorheen. Toch is de uitrusting rijker dan van het uitgaande modeljaar. Het model voor 2022 komt nu standaard met  cruise control, handbediende airconditioning, lederen stuurwiel en uitgebreide verstelmogelijkheden voor beide voorstoelen. De Comfort-uitvoering heeft 15 inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, stoelverwarming en privacy glass. De topuitvoeringen hebben draadloze Apple CarPlay. De Comfort is nu ook te bestellen met 75 pk motor. 

Mazda 2 Sportive

Ter gelegenheid van de vernieuwing introduceert het merk het actiemodel Mazda 2 Sportive. Zoals de naam zegt zijn sportieve opties op het exterieur aangebracht, net als een achteruitrijcamera en led-koplampen. Binnen vind je zwarte stoelen met rode stiksels en het 7 inch MZD Connect-infotainmentsysteem. De vanafprijs ligt op 20.190 euro. De Sportive is ook met automaat te krijgen. De meerprijs van de automatische transmissie voor de Mazda 2 daalt trouwens naar 3.000 euro.