Vanaf half september kun je de geheel nieuwe Mercedes-Benz Citan bestellen, ook in de personenwagenvariant Citan Tourer. Eerst verschijnen de uitvoeringen met benzine- en dieselmotor.

Voor de laatste keer brengt Mercedes-Benz een nieuw ontwikkelde bedrijfswagen op de markt met brandstofmotoren. Het gaat om de nieuwe generatie Mercedes-Benz Citan, die halverwege volgende maand in de showrooms staat. Daarvan is overigens al een elektrische variant voorzien, maar die eCitan verschijnt pas halverwege 2022. Eerst arriveert het compacte busje met twee benzinemotoren en drie diesels.

De twee benzine-uitvoeringen van de Citan Gesloten Bestelwagen hebben een vermogen van 102 en 131 pk (maximaal 200 cq. 240 Nm koppel); de diesels variëren in vermogen van 75 tot 116 pk (230 tot 270 Nm). Het geremde trekvermogen ligt op 1.500 kg. De bestelbus komt in vele uitvoeringen, met korte en lange wielbasis. Juist de Citan met korte wielbasis biedt binnenin meer ruimte in vergelijking tot het vorige model. Ondanks de lengte van slechts 4,498 meter kun je een Citan bestellen met een laadruimte tot 3.053 meter. Het laadvermogen ligt maximaal op 2,9 m3. 

Mercedes-Benz Citan 2022

Personenwagenvariant Citan Tourer

De verkoopintroductie van de personenwagenvariant Citan Tourer begint tegelijkertijd. Deze is met benzinekrachtbronnen van 102 tot 131 paardenkrachten leverbaar. De viercilinder dieselmotor C110 met 95 pk vermogen en 260 Nm trekkracht is ook beschikbaar voor de Tourer. De personenauto heeft standaard een in delen neerklapbare achterbank. Verder heeft 'ie een achterklep met achterruit, waar de bedrijfswagen twee deuren heeft. Laatstgenoemde beschikt ook over een of twee schuifdeuren opzij. 

Alle brandstofmotoren voldoen aan de euro6-uitstootnorm. Bovendien hebben al de Mercedessen Citan een start/stop-functie. Naast de handgeschakelde zesbak kun je de Citan (Tourer) ook bestellen met zeventraps automatische DCT-transmissie met dubbele koppeling.  

Het Duitse merk heeft veel aandacht besteed aan veiligheid en comfortabel rijgedrag. De nieuwe Citan is leverbaar met de nodige rijhulpsystemen en de nieuwste versie van het infotainmentsysteem MBUX.