Suzuki introduceert de Full Hybrid, een hybride aandrijflijn die je niet op hoeft te laden maar waarmee je op korte afstand volledig elektrisch rijden kunt. Deze debuteert in de Vitara.

Suzuki heeft een nieuwe aandrijflijn ontwikkeld, de Full Hybrid. Vanaf januari 2022 debuteert deze in de Suzuki Vitara. Later dat jaar wordt ook de nieuwe S-Cross voorzien van deze aandrijving. Een Full Hybrid is een 'hybride zonder stekker', die je dus niet op hoeft te laden. Toch worden korte afstanden volledig elektrisch afgelegd. Dat maakt de auto schoner en zuiniger.

De aandrijving in de Vitara heeft een systeemvermogen van 85 kW / 115 pk. De kracht van de 1,5 liter viercilinder benzinemotor gaat via een zestraps-Auto Gear Shift-automaat naar de aandrijfassen. De elektromotor levert z'n vermogen direct aan deze assen. Dit motortje genereert extra energie door tijdens vertraging de motor te stoppen en de koppeling te ontkoppelen. Daarnaast wordt het ingezet om schakelmomenten soepel te laten verlopen. 

Optioneel kun je de Vitara Full Hybrid ook combineren met AllGrip-vierwielaandrijving. Suzuki maakt de prijzen bekend zodra de marktintroductie aanstaande is.