De Toyota C-HR krijgt een broer in het C-segment: de Toyota Corolla Cross. De nadruk ligt bij deze SUV op comfort, ruimte en functionaliteit. 

Toyota heeft gisteren tijdens een evenement liefst drie nieuwe modellen onthuld. Een ervan is de Toyota Corolla Cross, een SUV die de familie van de hatchback, wagon en sedan aanvult. Toyota heeft al een SUV cross-over in het C-segment, namelijk de C-HR. Die onderscheidt zich door het specifieke design. Bij de Corolla Cross ligt de nadruk op comfort, ruimte en functionaliteit.

De nieuwe SUV is 4,460 meter lang, 1,825 meter breed en 1,620 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,640 meter. Dankzij grote portieropeningen kun je makkelijk in- en uitstappen. Ook de bagageruimte is goed toegankelijk door de lage tildrempel en brede opening. De Corolla Cross staat op het GA-C-platform, hetzelfde als de C-HR die geloofd wordt vanwege het rijplezier dat de bodemplaat biedt. 

Nieuwe generatie hybridetechniek

Toyota rust de Corolla Cross uit met de nieuwe, vijfde generatie hybridetechniek. Deze biedt meer koppel en meer elektrisch vermogen en rijdt zuiniger. Het systeemvermogen van de 2.0 Hybrid-aandrijflijn is gestegen naar 145 kW / 197 pk. De acceleratie is nu meer lineair en voorspelbaar omdat de snelheid beter overeen komt met het motortoerental. Ook het accupakket is doorontwikkeld. Het is krachtiger dan voorheen terwijl het 40 procent lichter is geworden. 

Toyota Corolla Cross

Ook ín de auto zit de nieuwste techniek. Het 12,3 inch grote dashboard is digitaal, het 10,5 inch multimediadisplay behorend bij Toyota Smart Connect biedt diverse personaliseringsopties. Cloud-navigatie is een van de mogelijkheden, evenals Android Auto, draadloos Apple CarPlay en 'over-the-air' software-updates. 

De bekende Toyota Safety Sense-veiligheidssystemen kunnen voortaan, dankzij de debuterende functie T-Mate, verrijkt worden met rij- en parkeerhulpsystemen. Zo biedt dit maatje bijvoorbeeld een dodehoekfunctie bij gebruik van Safety Exit Assist of bij Toyota Teammate Advanced Park. Toyota plant de komst van de SUV Corolla Cross naar Nederland in het najaar van 2022.