De veelzijdige Dacia Jogger is vanaf heden te bestellen. De prijzen beginnen bij 19.150 euro. Voor slechts 1.000 euro meer rijd je de zevenzitsversie.

Vanaf eind maart 2022 staat Dacia's nieuwe model, de Jogger, in de showrooms. Per direct kun je de auto, vooral geschikt voor gezinnen en buitensporters, bestellen. De prijzen beginnen bij 19.150 euro. Dat is een aantrekkelijke prijs voor een compacte middenklasser. Kopers kunnen voor slechts 1.000 euro extra de zevenzitsversie rijden. Zakelijke rijders zijn evenmin duur uit: de bijtelling is vanaf circa 125 euro per maand. 

Uitrusting

Dankzij het flexibele interieur kent de zevenzitter tot wel zestig verschillende indelingen. Bij je bestelling kun je kiezen uit Blanc Glacier lak en vijf metallic kleuren. Er zijn drie uitrustingsniveaus, waarbij het niveau Essential voorziet in onder meer een two-tone dashboard, dakrails, het Media Control-multimediasysteem, mistlampen vóór, Hill Start Assist en een lichtsensor. 

Kies je voor het Comfort-niveau, dan voegt Dacia cruise control met snelheidsbegrenzer toe, parkeersensoren achter, een airco, privacy glass, modulaire dakdragers en de uitgebreidere infotainment Media Display dat Android Auto en Apple CarPlay ondersteunt. In het niveau Extreme word je auto uitgevoerd met achteruitrijcamera, elektronische airco, lichtmetalen wielen en meer.

Bij de showroomintroductie is de Dacia Jogger verkrijgbaar met benzinemotor of als bi-fuel. De TCe 100 Bi-Fuel motorisering is geschikt voor benzine en lpg en heeft een actieradius tot 1.000 km. De onderhoudsintervallen en bagageruimte van de Bi-Fuel is gelijk aan die van de benzineversie. De benzinekrachtbron TCe 110 biedt 10 pk extra en een koppel van 200 Nm. De hybride Jogger verwachten we pas in 2023. 

Prijzen Dacia Jogger
Benzine      
TCe 110 Essential vijf zitplaatsen 19.650 euro 
TCe 110 Essential zeven zitplaatsen 20.650 euro
Bi-Fuel (benzine/lpg)      
TCe 100 Bi-Fuel GPF Essential vijf zitplaatsen 19.150 euro 
TCe 100 Bi-Fuel GPF Essential zeven zitplaatsen 20.150 euro