Vanaf half april 2022 vanvangt Toyota de bekende Aygo door de Aygo X. Deze cross-over is behoorlijk anders, maar niet echt veel duurder dan de uitgaande hatchback. Hier volgen de prijzen bij koop of private lease.

Volgend jaar medio april arriveert de Toyota Aygo X in de showrooms. Het is een geheel nieuw ontworpen stadsauto, een 'urban cross-over' die de huidige Aygo hatchback zal vervangen. Speels vormgegeven, groter dan z'n voorganger, met nieuwe technieken die beter zouden moeten zijn dan die in de Aygo. Toch is de nieuwkomer nauwelijks duurder dan het uitgaande model. De aanschafprijzen beginnen bij 15.995 euro. Toyota Private lease is er vanaf 249 euro per maand (60 maanden, 10.000 km/jaar). 

De Aygo X (spreek uit: 'Cross') krijgt de bekende eenliter driecilinder benzinemotor van 53 kW / 72 pk. De X-shift automaat wordt vervangen door een nieuwe S-CVT, een zuinige en snel reagerende Continu Variabele Transmissie. De basisuitvoering van de stadsauto krijgt standaard 17 inch grote wielen mee, een airco, elektrisch bedienbare ramen vooraan en alle veiligheidssnufjes uit Toyota Safety Sense2. Dat zijn bijvoorbeeld adaptieve cruise control, Lane Departure Alert, automatisch grootlicht en Road Sign Assist. 

Toyota Aygo X 2022

Het uitrustingsniveau daarboven heet Play en biedt onder meer een achteruitrijcamera, 7 inch multimediasysteem en smartphone-uitwisseling via Apple CarPlay en Android Auto. Ter introductie verschijnt de Aygo X ook als First-uitvoering. Die heeft led-koplampen, mistlampen, een regensensor en privacy glass.

De meest rijke uitvoeringen heten Envy en Limited. De twee hebben 18 inch lichtmetalen wielen en optioneel een elektrisch opvouwbaar, canvas cabriodak (995 euro). De Limited is altijd uitgevoerd in de carrosseriekleur Cardemom Green met zwart dak en oranje accenten. 

Vanafprijzen Toyota Aygo X 2022
Uitvoering Prijs vanaf
Aygo X basis 15.995 euro
Play 17.595 euro
First 18.995 euro
Envy 20.795 euro
Limited 22.595 euro