70 jaar al rijdt de Toyota Land Cruiser rond. Al die jaren heeft de terreinwagen zich bewezen als een capabele en betrouwbare auto. Toyota viert het jubileum met de 70th Anniversary-editie, die standaard met extra comfort- en offroad-opties wordt uitgevoerd.

Toyota spreekt van 'offroad erfgoed' als het om de Land Cruiser gaat. De capabele en betrouwbare terreinwagen is inderdaad een icoon. Leuk dus dat er een 70 Anniversary-editie verschijnt van de vijfdeursvariant voor vijf of zeven personen. Die jubileumuitvoering wordt royaal voorzien van comfortopties en unieke designaccenten; maar eveneens van offroadtechniek. 

De Land Cruiser 70th Anniversary krijgt standaard 19 inch lichtmetalen wielen mee, voorstoelen met verwarming en koeling, het Toyota Touch 2 Go Plus-navigatiesysteem en een audiosysteem met 8 inch display en veertien JBL-spekers. Je herkent deze Land Cruiser aan het exclusieve 70th Anniversary-logo op de C-stijl. De grille, de omlijsting van de mistlampen, de buitenspiegels, de dakrails, de sierlijst op de achterklep en de achterlichten zijn alle in donkere kleuren uitgevoerd. Daarmee oogt de terreinbeul nog stoerder dan anders. 

Toyota Land Cruiser 70th Anniversary

Alle terreinopties die de Land Cruiser z'n sterke naam geven zitten standaard op het Anniversary-model. Daarvoor voegt Toyota aan het uitrustingsniveau Professional een pakket toe met het Kinetic Dynamic Suspension System, Crawl Control, multi-terrein select, een elektrisch instelbaar (sper)differentieelslot op de achteras en een multi-terrein monitor met camera's.  

Onder de motorkap ligt de 2,8 liter D-4D-dieselmotor. Deze levert 150 kW / 204 pk vermogen en 500 Nm trekkracht. Het maximale geremde gewicht dat je achter de Land Cruiser mag hangen ligt op 3.500 kg. Je betaalt vanaf 127.995 euro voor deze jubileumuitvoering, of 54.495 euro op grijs kenteken. Bestellen kan vanaf januari 2022.