Toyota opent de orderboeken voor de de plug-in hybride uitvoering van de RAV4, om te beginnen met de Business-uitvoeringen. 

Na bijna een jaar vertraging arriveert 'ie in juni eindelijk in de showroom: de stekkerhybride uitvoering van de RAV4. Als eerste bedient Toyota de zakelijke markt met twee uitrustingsniveaus. De uiteindelijke cijfers zijn beter dan het merk bij aankondiging meedeelde.

Je kunt met de SUV binnen 6,0 seconden van 0 tot 100 km/u optrekken dankzij het systeemvermogen van 306 pk. De maximumsnelheid bedraagt 180 km/u; of 135 km/u bij volledig elektrisch rijden. Het gemiddelde brandstofverbruik ligt - gemeten met de WLTP-test - op slechts 1 op 100, de CO2-uitstoot op 22 g/km. De RAV4 Plug-in Hybrid heeft een elektrische actieradius van 75 km (WLTP). Daarnaast is het AWD-i-systeem (intelligente vierwielaandrijving) standaard.

Het trekvermogen met 1.500 kg stelt evenmin teleur. De standaard reeds goed uitgeruste Business heeft een prijskaartje vanaf 55.895 euro, de nog beter voorziene Business Plus vanaf 63.595 euro. 

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Uitrusting Business-modellen

Bestel je de RAV4 Plug-in Hybrid Business, dan omvat de standaarduitrusting onder andere 18 inch lichtmetalen velgen, een elektrisch en handsfree te bedienen achterklep, verwarmbare zitplaatsen voor en achter, plus het Toyota Touch 2-infotainmentsysteem met DAB+, smarthphone-uitwisseling en meer. Op de Business Plus vind je verder een JBL-premium audiosysteem, kleuren Head-up Display, zwartlederen stoelbekleding enzovoort. Het touchscreen en lichtmetaal zijn een maatje groter dan bij de Business. 

Beide zakenmodellen zijn voorzien van actieve Toyota Safety Sense 2-veiligheidssystemen. Voorbeelden zijn intelligente en adaptieve cruise control, Lane Departure Alert, vermoeidheidsherkenning, Pre-Collision System voor detectie van fietsers en voetgangers, een dodehoekmonitor en panoramische camera. Toyota voorziet de RAV4 Plug-in Hybrid van modelspecifieke accenten, zoals een donkere kleur bij de grille en koplampen en aluminiumkleur op de strook onder de achterruit en achterlichten.