Er komt weer een DS 4! DS presenteert het nieuwe model inclusief de uitvoeringen Cross en Performance Line. Bij de showroomintroductie zullen plug-in hybride en benzine aandrijflijnen beschikbaar zijn.

In 2018 stopte de productie van de DS 4 en DS 4 Crossback. Het Franse designmerk heeft de tijd genomen om te komen met een opvolger, en presenteert nu direct maar drie uitvoeringen: de hatchback, de SUV-coupé (DS 4 Cross) en de sportieve DS 4 Performance Line. De drie arriveren in het vierde kwartaal van dit jaar in de DS Stores. Zodra deze showrooms weer opengaan kun je het nieuwe model al ervaren met een virtual reality bril. 

Aandrijflijnen

Speciaal voor dit model heeft DS het EMP2-platform van moederbedrijf Stellantis (de nieuwe PSA-Fiat Groep) aangepast om ruimte te bieden aan een nieuwe generatie plug-in hybridetechniek - met behoud van binnenruimte. De stekkerhybride 'E-Tense' krijgt een systeemvermogen van 225 pk, gevoed door een viercilinder benzinemotor en elektromotor. Laatstgenoemde is in de e-EAT8-automaat geïntegreerd. Met het nieuwe accupack is een elektrisch (WLTP-)bereik van meer dan 50 km op een lading stroom mogelijk. 

Het motoriseringsaanbod bestaat verder uit twee benzinemotoren: de 129 pk sterke PureTech 130 en de PureTech 180 van 177 pk. Beide worden standaard voorzien van een 8-trapsautomaat. Advanced Traction Control is een unieke optie voor de DS 4 Cross. Terwijl de reguliere DS 4 een contrasterend zwart dak en chroomaccenten kent, is de kleur van het Cross-dak dezelfde als die van de body en zijn bij de Performance Line de details zwart. De DS 4 is 4,4 meter lang, 1,83 meter breed en 1,47 meter hoog. 

DS 4 Cross 2022

Uitrusting

Passend bij het merk kun je diverse soorten leder, alcantara, gesmeed koolstofvezel, hout en tweekleurige designs kiezen om jouw DS 4 mee te verfraaien. Uitrusting en opties die beschikbaar komen zijn onder meer een Focal Electra-audiosysteem met veertien speakers; het Extended Head-up Display waarbij gebruikgemaakt wordt van augmented reality; het nieuwe infotainmentsysteem DS Iris met 10 inch display en stem- en gebaarbediening; en de Night Vision infraroodcamera. Bijzonder is dat het grootste deel van de DS 4 bestaat uit herbruikbare en recyclebare onderdelen.