Mitsubishi onthult vandaag de nieuwe generatie Outlander. Het merk heeft geen grote wijzigingen doorgevoerd, maar zich geconcentreerd op het verbeteren van zaken als kwaliteit en design. 

Op het Amazon Live-videokanaal debuteert de nieuwe Mitsubishi Outlander vandaag online. Het model verschijnt eerst in Nood-Amerika en kan dus nog afwijken van wat wij hier later op de markt gaan zien. Grote wijzigingen zijn er niet. Mitsubishi heeft zich vooral geconcentreerd op het verbeteren van de kwaliteit en de rijeigenschappen, het upgraden van de uitrusting en het doorvoeren van de nieuwe ontwerprichting van het merk.

Het design oogt krachtiger dan voorheen, met een bijna rechtopstaande grille. Behalve de hoogte in wordt de aanwezigheid van de SUV ook in de breedte benadrukt met horizontale lijnen. De koplampen, nog altijd omgeven door boomerangvormig chroom, welven verder naar buiten uit. Al met al een stap weg van vriendelijke cross-over richting een meer agressiever SUV.  

Mitsubishi Outlander 2022 (Amerikaanse uitvoering)

Techniek en interieur

Toepassing van extra sterk maar flexibel staal maakt de vierde generatie Outlander veiliger. Het Japanse merk heeft daarnaast de 2,5 liter benzinemotor onder handen genomen. In vergelijking met de vorige motor zou deze 8,9 procent meer output produceren en 2,6 procent zuiniger zijn. De benzinekrachtbron wordt aan een Continu Variabele Transmissie gekoppeld. Op het 4WD-model wordt Brake Active Yaw Control (met actief tussendifferentieel) geïntegreerd met Super-All Wheel Control, om de aandrijfkrachten ook naar de achterwielen te sturen. 

Ook het opgeruimde dashboard (nauwelijks knoppen!) heeft een horizontale uistraling. Daardoor komt de grote ruimte nog beter tot uitdrukking. De toegepaste materialen zijn deels bekleed met (gestikt) leder, een van de manieren waardoor de interieurkwaliteit toegenoemen is. Ondanks dat cijfers ontbreken, stelt Mitsubishi dat de body iets breder is en dat ook de voetruimte op de eerste en tweede zitrij zijn toegenomen. Natuurlijk kan de binnenruimte weer op meerdere manieren ingedeeld worden.  

Mitsubishi Outlander 2022 (Amerikaanse uitvoering)

Uitrusting

In de betere uitrustingsniveaus beschikken rijders voortaan over een 12,3 inch groot digitaal instrumentenpaneel. Zij kunnen dit naar wens personaliseren. Daarnaast is een 9 inch multimediascherm beschikbaar, waarop zaken als smartphone-uitwisseling, navigatie en audio geregeld kunnen worden. Nieuw is het 10,8 inch Head-Up Display. Ook verkrijgbaar is een Bose-premium audiosysteem met tien speakers. De telefoon opladen kan draadloos.

Mitsubishi noemt nog diverse rijhulpsystemen; deze zijn vooralsnog op de Amerikaanse markt gericht. Wij zullen nog moeten afwachten op preciezer informatie, wanneer de Outlander voor de Europese markt later dit jaar wordt voorgesteld.