BMW introduceert in totaal vijf nieuwe plug-in hybride varianten van de 3 Serie en 5 Serie. Hier zijn alvast de specificaties. 

Het aanbod plug-in hybride uitvoeringen van BMW groeit. In maart breidt de 5 Serie uit met de 520e sedan en 520e Touring. Daarnaast worden van de 3 Serie de 320e Sedan en Touring met stekker leverbaar; laatstgenoemde ook met xDrive-vierwielaandrijving. In totaal zijn van beide series dan zeven plug-in hybrides verkrijgbaar. 

De eDrive-hybridetechniek bergt onder de motorkap een 2,0 liter viercilinder benzinemotor van 163 pk sterk en een elektromotor van maximaal 113 pk. Het totale systeemvermogen ligt op maximaal 204 pk, wat via een 8-traps Steptronic-transmissie op de achterwielen wordt overgebracht - of bij de xDrive op alle vier de wielen. 

De BMW 320e sedan is de snelste van de nieuwe 3 Serie-uitvoeringen: de vierdeurs versnelt van 0 naar 100 km/u binnen 7,6 seconden. Bij de 5 Serie wint de sedan eveneens, met een sprintje binnen 7,9 seconden. De topsnelheid ligt op 225 km/u, voor de 520e Touring enkele kilometers per uur minder. In volledige elektrische modus halen de stekkerhybrides maximaal 140 km/u. 

BMW 520e plug-in hybride

De actieradius bij puur elektrisch rijden varieert (in de WLTP-test) van circa 53 tot maximaal 60 km. Het lithium-ion accupakket heeft een energie-inhoud van 12,0 kWh. Standaard worden de plug-in hybride modellen geleverd met twee laadkabels, voor een eigen wallbox en openbare laadpunten. Volledig opladen neemt ongeveer 3,6 uur in beslag.

De batterijen liggen onder de achterbank. Zo is voldoende bagageruimte beschikbaar: minimaal 375 liter voor de 320e Sedan en 410 liter voor z'n 5 Serie-broeder. De brandstoftank heeft een inhoud van 40 respectievelijk 46 liter. De prijzen van de nieuwe modellen volgen rond maart, zodra de stekkerhybrides te bestellen zijn.