De nieuwe, volledig elektrische Kia EV6 maakt elektrisch rijden nog aantrekkelijker met een bereik van tot wel 528 kilometer.

De Kia EV6 biedt zeer snelle oplaadtijden, een indrukwekkend groot bereik en toonaangevende binnenruimte. De EV6 kan zelfs fungeren als een mobiel batterijpakket om elektrische apparaten of andere elektrische voertuigen op te laden.

Met zijn technologie behoort de nieuwe elektrische auto van Kia tot de modellen met het grootste bereik in de markt. Hij is leverbaar met verschillende grote accupakketten, namelijk 58 kWh en 77,4 kWh. De WLTP-waarden bevestigen dat de achterwielaangedreven 77,4 kWh EV6 tot wel 528 kilometer kan afleggen. Dat is vergelijkbaar met de afstand van Amsterdam naar Parijs op een enkele lading. Ook de EV6 met vierwielaandrijving heeft een grote actieradius; 506 km.

De Kia EV6 is sinds kort te bestellen bij de Kia-dealers. De productie start in juli en de eerste exemplaren arriveren naar verwachting vanaf de tweede helft van september 2021 in Nederland.