Dacia neemt de Spring in de verkoop en belooft dat deze SUV de 'meest betaalbare elektrische auto in Europa' zal zijn. De consumentenverkoop start nog deze maand, later volgt een bedrijfswagenversie.

Op 20 maart aanstaande start Dacia met het aannemen van reserveringen voor de geheel nieuwe Dacia Spring. Het gaat allereerst om kooporders van consumenten. Zij kunnen de aflevering in de herfst tegemoet zien. Ook worden reserveringen aangenomen voor de Business-versie, bedoeld voor de zakelijke lease- en autodeelmarkt. Volgend jaar verschijnt de Spring Cargo, zonder tweede zitrij, die gericht is op ondernemers en ZZP'ers op de markt van 'laatste kilometer vervoer' van goederen.  

Nog altijd geeft Dacia geen prijzen vrij. Wel handhaaft het budgetmerk de belofte dat de Dacia Spring 'de meest betaalbare elektrische auto in Europa' zal worden. Vergeleken met zowel elektrische als brandstofaangedreven wagens, zegt het merk de 'laagste Total Cost of Ownership' op de markt toe. Ook de andere Dacia-marktwaarden liggen aan de voordelige elektro-SUV ten grondslag: robuust en betrouwbaar. Het model is dan ook gebaseerd op de Renault Kwid die al jaren in Azië rondrijdt. 

Dacia Spring Electric

Verder spreekt Dacia van een ruim interieur met de nodige opbergvakken. We praten hier echter over een compacte SUV, met een lengte van 3,73 meter. Op het eerste oog heeft de Spring wel wat weg van de grotere Dacia Duster, dankzij de dakrails, beschermplaten, de Y-vormige lichten achteraan en de hoogte boven het asfalt. De Spring is echter meer een stadsauto. 

Bij de introductie zal een Colour Pack verschijnen. Daarmee bestel je de spiegels, dakrails, deurhendels en luchtinlaten in het oranje of met oranje accenten. Bijzonder is ook het Flexwheel-systeem: de stalen wielen kunnen met lichtmetaal 'bekleed' worden. De technische specificaties van de Spring gaven we al eerder.