Dacia heeft woord gehouden: de elektrische SUV Dacia Spring is, met een vanafprijs van 17.890 euro, financieel bijzonder betaalbaar. Reserveer snel. 

Op 1 april - en dat is geen grap - kun je eindelijk de meest betaalbare elektrische SUV bestellen. Als pre-order weliswaar, maar gezien de verwachte run op dit bereikbare model kan het geen kwaad alvast je interesse op de Dacia-website kenbaar te maken. Je krijgt dan voorrang zodra het bestellen bij de dealer begint (half juni) en kunt al snel een proefrit maken. De eerste afleveringen verwachten we in de herfst. 

De eerste Spring Electric-variant die wordt aangeboden is die voor consumenten. Met een vanafprijs van 17.890 euro rijklaar is de auto voor een grote groep autorijders financiaal bereikbaar. Je krijgt dan het Comfort-uitrustingsniveau mee met Standaard 14 inch design wielen, TEP/stoffen bekleding, handmatige airco, Bluetooth radio en een USB-aansluiting. Je beschikt ook over een gangbare Mennekes-laadkabel. 

Voor slechts duizend euro meer (vanaf 18.890 euro) heb je de Spring Comfort Plus. Dit uitrustingsniveau biedt je verder een reservewiel, het Orange Pack voor het in- en exterieur en het Techno Pack. Dat omvat MediaNav met 7 inch display, Apple CarPlay en Android Auto smartphone-connectiviteit, een achteruitrijcamera en parkeersensoren achter. Voor 495 euro kun je een DC-lader bijbestellen. 

Dacia Spring Business

Als tweede uitvoering verschijnt de Dacia Spring Business, voor zakenrijders en aanbieders van deelauto's. Die is in de tweede helft van dit jaar te bestellen, vanaf 17.990 euro. Dacia voorziet de Spring Business van (bijna) dezelfde standaarduitrusting als de Comfort. Daarnaast krijgt deze versie ook parkeersensoren achter, beschermlijsten op de dorpel en de tildrempel van de bagageruimte, plus vloermatten voor en achter. Ook kent dit model Carshare-voorbereiding. 

Momenteel doet Dacia Nederland nog onderzoek of het al dan niet de bedrijfswagenversie in ons land zal uitbrengen.