Met de Born heeft Cupra zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto aan de wereld gepresenteerd. Een sportief design, krachtige elektromotoren en maximaal rijplezier. Nog dit jaar maakt de Cupra Born zijn opwachting in Nederland, vanaf juni is hij al te reserveren.

De Born is het eerste 100% elektrisch aangedreven model van het sportieve merk. De Born is leverbaar met een keuze uit twee krachtige elektromotoren. De basisversie heeft een vermogen van 110 kW/150 pk en er is een uitvoering met 150 kW/204 pk.

In combinatie met het 77 kWh accupakket vergt de sprint van 0-100 km/u dan slechts 7,0 seconden en bedraagt de maximale actieradius 540 kilometer. Met het 58 kWh accupakket is zelfs een 0-100-tijd van 6,6 seconden haalbaar. De actieradius bedraagt 420 km.

Zoals elke Cupra is ook de Born een echte eyecatcher. De voorzijde dankt zijn ‘shark nose look’ aan de sterk oplopende motorkap en scherp gelijnde, vlakke full LED-lichtunits. Ook accenten in koperkleur, zoals de omlijsting van de centrale luchtinlaat, de afwerking van de velgen en de logo’s, zijn typisch Cupra. Ook de full LED-achterlichtunits - die onderling verbonden zijn door een LED-strip over de volledige breedte van de achterzijde - zijn blikvangers.

De Cupra Born is vanaf juni te reserveren. Meer specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.