Vandaag debuteert de nieuwe generatie BMW 2 Serie Active Tourer. In februari 2022 komt de all-rounder op de markt met vier brandstofmotoren, al dan niet voorzien van milde hybride techniek. 

BMW laat ons kennismaken met de geheel nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer. Deze is zo ontworpen dat er zowel verbrandings- als elektrotechniek in past. Bij de marktintroductie, in februari 2022, verschijnen vier uitvoeringen met brandstofmotor. Enkele maanden later volgen twee plug-in hybride uitvoeringen waarmee tot 80 km elektrisch gereden kan worden, aldus de WLTP-testresultaten.

De eerst te verschijnen benzineversies zijn de 218i met driecilinder motor van 136 pk; de 220i met driecilinder (156 pk) voorzien van 48V milde hybride; en de 223i viercilinder (204 pk) met dezelfde mild hybridtechniek. De elektromotor van 14 kW / 19 pk kan zorgen voor een boost bij het accelereren. De dieselmotor in de 218d is een viercilinder van 150 pk. Alle uitvoeringen zijn standaard voorzien van de zeventraps Steptronic-transmissie met dubbele koppeling. 

BMW 2 Serie Active Tourer 2022

BMW heeft gewerkt aan een sportiever ogend uiterlijk. Het interieur is ingrijpend vernieuwd, met een minimaal aantal bedieningselementen, grote opbergvakken en nieuwe, comfortabel in te stellen stoelen. De achterbank is niet alleen 13 cm verschijfbaar, hij heeft ook een 'cargo positie' waarmee de bagageruimte met 95 liter kan worden vergroot. De laadruimte bedraagt, afhankelijk van de uitvoering, minimaal 415 en maximaal 1.455 liter.  

Het 10,25 cm grote BMW Curved Display - te bedienen met aanraking of stem - valt direct op. Het is een van de nieuwe infotainment- en assistentiesystemen die de 2 Serie Active Tourer rijk is. Andere zijn bijvoorbeeld de nieuwe parkeerfuncties, of Front Collision Warning dat tegemoetkomend verkeer - inclusief fietsers en voetgangers - detecteert. Het op cloud data gebaseerde BMW Maps-navigatiesysteem is optioneel te voorzien van Augmented View op het instrumentenpaneel.