Lexus biedt 10 jaar garantie

Lexus breidt de garantie uit tot 10 jaar of 200.000 km. Daarmee laat het luxemerk van Toyota zien dat de betrouwbaarheid van haar merkauto's hoog ligt.

Lexus breidt de garantie van haar modellen uit. Voortaan bedraagt de garantietermijn 10 jaar - of 200.000 te rijden kilometer, afhankelijk van wat eerder wordt bereikt. Eerst geniet een Lexus-rijder van 3 of 5 jaar fabrieksgarantie (afhankelijk van de leeftijd en herkomst van het model); daarna kan de garantie jaarlijks worden verlengd na het onderhoud bij de Lexus-dealer. De verlenging bedraagt dan 1 jaar of 15.000 km, en loopt uiteindelijk op tot maximaal 10 jaar of 200.000 km.

Lexus kan zo'n lange garantietermijn waarborgen omdat het behoort tot een van de betrouwbaarste merken ter wereld. Dat wil zeggen: het is een van de merken waarvan, in vergelijking tot andere, het minst vaak mankementen worden gemeld. Dit blijkt onder meer uit het jaarlijkste betrouwbaarheidsonderzoek door bureau J.D. Power. Ook onze eigen Consumentenbond zette Lexus vorig jaar op nummer 1 in de lijst van betrouwbare automerken. 

De 10 jaar garantie geldt niet alleen voor aanstaande eigenaren, maar ook voor huidige bezitters van een Lexus. Zelfs al is het model tot op heden niet altijd bij de Lexus-dealer in onderhoud geweest. Bij verkoop van de auto is bovendien de garantie overdraagbaar aan de nieuwe eigenaar. Dat zijn gunstige voorwaarden die de restwaarde van een Lexus verhogen. Overigens bedraagt de garantieverlenging op hybride componenten maximaal 15 jaar.