Je kunt de Skoda Enyaq iV straks ook bestellen met vierwielaandrijving. Deze Enyaq iV 80x verschijnt tevens in de Sportline-uitvoering.

Skoda laat weten dat de elektrische Skoda Enyaq iV volgend jaar ook met vierwielaandrijving verschijnt. Dat is mogelijk door zowel op de voor- als achteras een elektromotor te plaatsen. In totaal kunnen deze een topvermogen genereren van 195 kW / 262 pk. Het maximale koppel ligt op 425 Nm. De 4WD-motorisering garandeert een snel sprintje, van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden. Nog beter: achter deze Enyaq iV 80x kun je een aanhanger of caravan hangen met een geremd trekgewicht tot 1.200 kg. 

In de WLTP-test bereikt de vierwielaangedreven Enyaq een actieradius van maximaal 496 km. Het accupakket, met een capaciteit van 77 kWh, wordt aan een wallbox of publiek laadpunt volledig opgeladen in circa 7,5 uur. Bij een 125 kW-snellaadpunt kun je van 5 naar 80 procent laden in minder dan 40 minuten. 

De Skoda Enyaq iV 80x krijgt een uitrusting met onder andere automatische airconditioning, parkeersensoren voor en achter, een multifunctioneel en verwarmbaar stuur en een achteruitrijcamera. De prijs begint bij 52.790 euro. De showroomintroductie wordt begin volgend jaar verwacht. 

Tegelijkertijd doet Skoda ook de Enyaq iv 80x Sportline in de verkoop, vanaf 56.890 euro. Die is voorzien van een sportonderstel en grotere (20 inch) lichtmetalen wielen. Ook voegt het Tsjechische merk bij de Sportline features toe zoals keyless access & start, extra donker getinte ramen acheraan, progressieve stuurbekrachtiging en een 'phonebox' voor het draadloos opladen van smartphones.