Dacia onthult een nieuwe gezinsauto. De Jogger komt met vijf of zeven zitplaatsen en heeft de looks van een SUV. Er verschijnen benzine-, bi-fuel- en hybride varianten.

Op de IAA-autoshow, die dit jaar van 7 tot en met 12 september in München wordt gehouden, kun je de nieuwe Dacia Jogger gaan bekijken. De nieuwe gezinsauto in het C-segment - zeg maar de Volkswagen Golf-klasse - komt beschikbaar met vijf of zeven zitplaatsen. De eventuele derde zitrij kun je uitnemen, waardoor een laadruimte tot 1.819 liter ontstaat. 

Dacia Jogger

Toch gaat het niet om een klassieke stationcar. Qua zithoogte (ook op de tweede zitrij), flexibele indeling en extra opbergvakken biedt de Jogger het beste van een MPV. En met z'n grote bodemvrijheid en outdoor looks heeft 'ie de uitstraling van een SUV. Wat wil je nog meer? De Jogger heeft een lengte van 4,547 meter waarvan de wielbasis liefst 2,897 meter bedraagt. De nieuwkomer heeft handige modulaire dakrails, die met enkele handelingen kunnen worden aangepast naar wat meegenomen moet worden.

We verwachten de Jogger vanaf begin 2022 bij de Nederlandse dealers. Op dat moment wordt 'ie leverbaar met twee motoren: een geheel nieuwe TCe 110-benzinemotor en de TCe 100 Bi-Fuel lpg-motor. Begin 2023 verschijnt de Jogger met een bijzondere hybride aandrijflijn die het mogelijk maakt om tot 80 procent van de rijtijd in stedelijk gebied volledig elektrisch te rijden. En alsof dit alles nog niet aantrekkelijk genoeg is, belooft het budgetmerk de Jogger ook nog tegen een goede vanafprijs zullen gaan leveren.