Toyota vindt het tijd voor de meest avontuurlijke uitvoering van de RAV4. De Adventure heeft standaard een hybride aandrijflijn met intelligente vierwielaandrijving.

Toyota richt zich met de nieuwe uitvoering van de RAV4 op automobilisten die hun auto inzetten bij avontuurlijke vakanties en het buitensportleven. De RAV4 Adventure is niet slechts stoerder aangekleed, de SUV is tevens voorzien van de topaandrijflijn. Daarbij is de 2,5 liter viercilinder benzinemotor gekoppeld aan twee elektromotoren waarvan een op de achteras. Het systeemvermogen van deze intelligente All-Wheel Drive bedraagt 222 pk. Je kunt een aanhanger achter deze RAV4 meenemen met geremd gewicht tot 1.650 kg. 

Speciale aankleding

Het speciale front van de RAV4 Adventure heeft een volledig zwarte grille, mistlamp behuizingen in dezelfde kleur en een contrasterende skid-plate. Zo'n beschermplaat vind je ook achteraan. Langszij zien we bredere wielkasten boven de nieuwe, 19 inch lichtmetalen velgen met matgrijze afwerking. Binnenin zijn de stoelen bekleed met zwart synthetisch leder. De afwerking met oranje stiksels vind je ook op dashboard en portieren terug.

In het eerste kwartaal van 2022 arriveert de RAV4 Adventure bij de Toyota-dealers. Dan wordt ook de prijs bekendgemaakt. De topversie van de SUV is desgewenst verkrijgbaar in de unieke two-tone combinatie van Urban Khaki carrosserie met dak, raamlijsten en achterspoiler in Dynamic Grey - een knipoog naar grote broer 'FJ40' Land Cruiser.