Ford frist het exterieur van de Fiesta op en voegt de nieuwste technische snufjes toe. Ook de performanceversie Fiesta ST wordt onder handen genomen.

Dankzij de vernieuwing krijgt de Ford Fiesta voor het eerst led-koplampen; een 12,3 inch groot en te personaliseren digitaal instrumentenpaneel; en de rijhulpsystemen Local Hazard Information (gevaren op de gekozen route) en Wrong-Way Alert (tegen spookrijden). Is de auto uitgerust met Sync 3-multimedia, dan is Rear Occupant Alert voortaan standaard: de waarschuwing om bij uitstappen je kids en huisdieren achterin niet te vergeten.

De motorkap is hoger geplaatst, net als de grille. De achterlichten zijn voorzien van een zwarte omlijsting. Er zijn ook nieuwe opties beschikbaar zoals led-achterlichten in Premium Black; en Matrix-led-technologie met automatisch grootlicht. Het assortiment lichtmetalen wielen is uitgebreid met zeven nieuwe designs. Verder zijn er twee nieuwe carrosseriekleuren, Boundless Blue en Beautiful Berry. 

Ford Fiesta ST 2022

Ford Fiesta ST ook vernieuwd

Voor de door Ford Performance ontwikkelde, sportieve Ford Fiesta ST is er eveneens een nieuwe lakkleur, ST Mean Green. Ook deze 'hot hatch' heeft een aangepast exterieurdesign, met een agressiever front; een honingraatstructuur voor de grille en de luchtinlaat eronder en de grotere inlaten opzij. De voorspoilerrand, zijskirts, achterspoiler en -diffuser zijn in carrosseriekleur uitgevoerd, de 18 inch lichtmetalen velgen in donker Magnetite. 

Speciaal voor de ST heeft Ford nieuwe Performance-stoelen met 14-voudige verstelmogelijkheden ontwikkeld. Het model krijgt sportieve designdetails mee waaronder het afgeplatte sportstuur en accenten in rood en carbon. Ook niet onbelangrijk: het maximum koppel is met 10 procent toegenomen tot 320 Nm tussen 1.600 en 4.000 tpm.

Prijzen volgen bij de showroomintroductie, mogelijk nog dit najaar.