In maart komt de nieuwe Batman-film uit. Gelijktijdig verschijnt de samen met Warner Bros uit te brengen Nissan Juke Kiiro. Gele accenten geven de serieuze cross-over een gedurfde uitstraling. 

In maart is het zover. Dan debuteert de actiefilm The Batman. Net als 10 jaar eerder werkte Nissan samen met filmproducent Warner Bros aan het gelijktijdig uitbrengen van een speciale uitvoering van de kleinste cross-over van het automerk, de Nissan Juke Kiiro. 

Volgens Nissan belichaamt de Juke Kiiro de geest van hoofdpersonage Batman, als symbool van de ontwikkeling die Batman in de film doormaakt, van pretentieloze burgerwacht tot superheld. Het merk wilde dan ook dat de speciale versie 'er wel serieus uitziet [maar] met een extra gedurfde uitstraling'. Dat werd de Kiiro, een beperkt verkrijgbare Juke. De naam van deze editie is het Japanse woord voor 'geel', de contrasttint voor de nieuwe carrosseriekleur Ceramic Grey. 

Nissan Juke Kiiro

Citroengeel

De kleur citoengeel is te vinden op de sierlijsten aan de onderzijde van de bumpers en portieren. De buitenspiegels en het dak kennen een speels grafisch patroon, dat naar achter toe vervaagt. De voorspoiler van de Juke Kiiro is in aluminium afgewerkt, de 19 inch wielen in zwarte kleur. De kunstlederen stoelen in zwart en metallic grijs zijn met het eerdergenoemde geel gestikt, net als de middenarmsteun, middenconsole, deurpanelen vooraan en het dashboardpaneel. Het standaard aanwezige Cold Pack zorgt voor verwarming van voorstoelen en -ruit en voegt led-mistlampen en parkeersensoren vooraan toe. 

De Nissan Juke heeft een 1,0 liter driecilinder turbobenzinemotor. Die heeft een vermogen van 114 pk en een koppel van 200 Nm. Een handgeschakelde zesbak is standaard, optioneel is er een automaat met dubbele koppeling beschikbaar. Want de bescheiden aangedreven Juke kan zomaar jouw superheld worden.