Na de introductie van het sportieve RS-topmodel completeert Škoda het gamma van de Enyaq Coupé iV-range. De Enyaq Coupé iV 60-modellen hebben een aandrijflijn met een 132 kW sterke elektromotor in combinatie met een 58 kWh accu. De ‘80’-modellen zijn nog krachtiger (150 kW) en beschikken standaard over een 77 kWh accupakket. Bovenop de iV basisversie is er keuze uit nog drie uitrustingsniveaus: Business Edition, Business Edition Plus en Sportline.

De Enyaq Coupé iV combineert een elegant design met volop ruimte voor vijf inzittenden - mede dankzij het standaard glazen panoramadak - en veel gebruiksgemak. De aflopende daklijn draagt bij aan een optimale stroomlijn en daarmee aan maximale efficiency. De Enyaq Coupé iV 60-modellen zijn al goed voor een maximale actieradius van 403 kilometer. Met het 77 kWh accupakket kunnen de Enyaq Coupé iV 80-modellen tot wel 552 kilometer afleggen.

Dankzij de 125 kW-snellaadmogelijkheid duurt het laden van de accu van 5-80% 35 minuten voor de ‘60’-modellen en slechts 29 minuten voor de Enyaq Coupé iV 80. Elke coupé wordt standaard geleverd met een Mode 3-laaddkabel. Andere praktische punten: de bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 570 liter, terwijl het maximale trekgewicht 1.000 kg bedraagt.

Alle ruimte voor connectiviteit en luxe

De Enyaq Coupé iV onderscheidt zich ook door zijn omvangrijke standaarduitrusting. Alle uitvoeringen beschikken bijvoorbeeld standaard over LED-verlichting voor en achter en een glazen panoramadak. De Digital Cockpit (5,3 inch) en een groot centraal geplaatst 13 inch infotainment touchscreen, een navigatiesysteem, smartphone-integratie en voice control zijn altijd inbegrepen.

Vanaf de Business-uitvoeringen zijn ook features als stuur- en stoelverwarming, een phonebox voor draadloos opladen van smartphones, geluiddempende ramen en assistentiesystemen als de predictive cruise control, crew protect, en side assist standaard. De Enyaq Coupé iV Sportline doet zijn naam eer aan met 20 inch lichtmetalen velgen, sportieve (zwarte) designaccenten en een verlaagd sportonderstel. 

Prijzen van de Enyaq Coupé iV 60 beginnen bij € 51.690, de Enyaq Coupé iV 80 wordt leverbaar vanaf € 56.890.