De eerste BMW M3 Touring ooit combineert authentiek autosportgevoel met een onderscheidend karakter en vele praktische kwaliteiten. De aandrijftechnologie is volledig gericht op het leveren van verleidelijke prestaties.

De BMW M3 Touring maakt de traditionele M belofte volledig waar met dynamische flair, wendbaarheid en precisie en combineert dat met ongelimiteerde praktische eigenschappen en dagelijkse inzetbaarheid.

Het veelzijdige interieur van de eerste BMW M3 Touring zorgt voor een onderscheidend karakter, een nieuwe manier om M typerende prestaties te combineren met praktisch gebruiksgemak.

Racegevoel in de cockpit

Standaard vanaf introductie is het BMW Curved Display, een frisse interpretatie van het cockpitdesign die zorgt voor een intense beleving van de rijprestaties. Het volledig digitale scherm bestaat uit een 12,3 inch informatiedisplay en een 14,9 inch BMW Touch Control Display. Beide zijn geplaatst achter één gebogen glazen paneel dat naar de bestuurder is gericht. Het informatiedisplay achter het stuurwiel toont alle voor het rijden relevante informatie met nieuwe graphics in een M kenmerkende stijl.

Hoogtoerige zescilinder-in-lijn

De zescilinder-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor is speciaal ontwikkeld voor de Competition modellen van de BMW M3 en M4 en levert een maximaal vermogen van 375 kW (510 pk) en een maximaal koppel van 650 Nm. De motor is gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic, die is voorzien van drie schakelprogramma’s en ook bediend kan worden met de schakelpaddles aan het stuurwiel.

Het vermogen van de motor wordt op de weg overgebracht door de M xDrive vierwielaandrijving, die samenwerkt met het Actieve M Differentieel op de achteras. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 3,6 seconden en de sprint van 0 naar 200 km/h slechts 12,9 seconden. Met het M Driver’s Pack wordt de topsnelheid verhoogd van 250 km/h naar 280 km/h.

De orderboeken openen in september 2022, gevolgd door de marktintroductie en productiestart in november 2022.