Toyota geeft de RAV4 een reeks aan upgrades voor modeljaar 2023. Met een nieuw multimediasysteem, een groot digitaal instrumentarium en nieuwe functies voor de Toyota Safety Sense-systemen is de populaire SUV van Toyota klaar voor 2023.

Alle Hybrid- en Plug-in Hybrid-versies van de Toyota RAV4 beschikken vanaf modeljaar 2023 over de reeks verbeteringen en upgrades die de auto nog gemakkelijker in het gebruik maken.

Nieuw multimediasysteem

De vernieuwde RAV4 maakt gebruik van Toyota’s nieuwste multimediasysteem met een nieuw 10,5 inch scherm met een hoge resolutie. Ook smartphone-integratie is standaard, met Android Auto® en Apple CarPlay. Communiceren met de auto is gemakkelijker dan ooit. Door ‘Hey Toyota’ te zeggen, gevolgd door een verzoek, zal het systeem reageren. Zo sluit de auto na de zin ‘ik heb het warm’ de ramen en verlaagt het de temperatuur van de climate control.

Instrumentarium

In de vernieuwde RAV4 kan de bestuurder nog meer informatie in één oogopslag zien op het nieuwe instrumentarium. Vanaf modeljaar 2023 krijgt elke RAV4 Hybrid en RAV4 Plug-in Hybrid vanaf uitrustingsniveau ‘Dynamic’ een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium. De bestuurder kan kiezen uit vier stijlen en drie lay-outs en ook zijn er de nodige personalisatie-mogelijkheden, zodat er precies gekozen kan worden welke informatie er getoond wordt.

Toyota Safety Sense

Op het gebied van actieve veiligheid gaat de vernieuwde RAV4 weer een stap verder. De pakket aan Toyota Safety Sense-functies wordt uitgebreid met een nieuwe versie van Pre-Collision System (PCS) met kruispuntondersteuning. Het nieuwe Emergency Steering Assist helpt de bestuurder een voetganger te vermijden die op de weg is gestapt, terwijl het de auto onder controle houdt en binnen de rijstrook blijft.

Dit najaar start de productie van de vernieuwde RAV4. Aan het einde van het jaar worden de eerste exemplaren verwacht bij de Nederlandse Toyota-dealers.