Suzuki geeft het topmodel een update. De Suzuki Across krijgt voor modeljaar 2022 een snellere boordlader, LED-mistlampen en verbeterde geluidsisolatie. Een uitgebreider uitrustingsniveau betekent geen hogere prijs: de vanafprijs wordt verlaagd naar 54.900 euro.

Krachtig, efficiënt en nu nóg verfijnder. Suzuki geeft de Across een update voor modeljaar 2022. Het topmodel van Suzuki beschikt over een van de grootste accupakketten in zijn segment, met een inhoud van 18,1 kWh. Daarmee kan de auto 75 kilometer volledig elektrisch afleggen. Opladen kan vanaf de modeljaarupdate twee keer zo snel: met 6,6 kW in plaats van 3,3 kW.

Aan de aandrijflijn is niets gewijzigd: de Across behoudt zijn soepele en zuinige aandrijflijn met een maximaal systeemvermogen van 225kW (306 pk). Daarmee is de auto in staat om in 6,0 seconden naar 100 km/h te sprinten, maar is het ook mogelijk om zeer efficiënt te rijden, zelfs als het accupakket leeg is.

Als topmodel van het Suzuki-modellengamma, is de Suzuki Across zeer compleet uitgerust. Zo beschikt de auto standaard onder meer over LED-verlichting, dual zone climate control, stuurwielverwarming, 19 inch lichtmetalen wielen en een 9 inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto.

De vernieuwde Suzuki Across is per direct te bestellen voor zijn nieuwe, lagere prijs. De Across is te bestellen vanaf 54.900 euro.