Lexus introduceert in de tweede helft van dit jaar de vernieuwde Lexus UX. De compacte premium crossover krijgt een verbeterd multimediasysteem, betere connectiviteit en wordt beter te personaliseren: nieuwe kleuren, interieurkleuren en uitvoeringen.

Met de update profiteert de UX van de nieuwe multimediasystemen van Lexus, met een snellere respons, meer intuïtieve, mensgerichte bediening en meer functionaliteit. Afhankelijk van de uitrustingsklasse zijn de modellen uitgerust met een beeldscherm van 8 of 12 inch, waarbij touchscreen-technologie de vorige trackpad-bediening vervangt. Smartphone-integratie via Apple CarPlay (draadloze verbinding) of Android Auto is standaard op elke Lexus UX.

UX F Sport Design

Een nieuwe toevoeging aan het UX-gamma is de F SPORT Design-uitvoering. De uitvoering maakt de krachtige exterieurstyling van de F SPORT toegankelijk voor meer klanten.

UX F Sport Line

De UX F SPORT Line wordt verder uitgebreid. Het voorheen optionele Adaptive Variable Suspension en de performance rods voor en achter behoren voortaan tot de standaarduitrusting van de uitvoering. Beide systemen dragen bij aan de scherpere handling en een soepeler rijgedrag op alle wegoppervlakken.

De aandrijflijnen van de Lexus UX zijn ongewijzigd: hij blijft leverbaar als UX 250h met de 135 kW / 184 pk sterke efficiënte hybride aandrijflijn en de zuinige UX 200 met 2,0 liter benzinemotor met 127 kW / 173 pk.

Dit najaar staat de vernieuwde Lexus UX bij de Nederlandse Lexus-dealers. Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.